Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij NOVEMBER 2002 NR 1 JAARGANG 1
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
Voorwoord

Alstublieft! De eerste editie van Van de Weerd Horecatern. De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Waarom ontvangt u de nieuwsbrief?
Voor deze eerste editie hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief.

Ondanks dat wij ons best hebben gedaan er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier.

Wij wensen u veel leesplezier!

Koert.jpg
Koert van de Weerd


Goodwill: meetbaar of emotie?
Op korte termijn zal een kwart van de hotels in Nederland van eigenaar wisselen. Dat blijkt uit het tiende Hotel Continu Onderzoek. Reden genoeg om eens te kijken waarom dit bezit van de hand wordt gedaan; hoe de hôteliers de waarde van hun hotel bepalen; en hoe ze de mee te verkopen goodwill inschatten. Kortom: kan de hôtelier gaan rentenieren?

TIP VAN TON

Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

Kassa?
Zoals bekend zijn horeca-ondernemingen per 1 januari 2002 verplicht de 6% en 19% omzetten apart te administreren. Een maatregel die de nodige rompslomp met zich meebrengt voor ondernemers die er geen uitgebreid verkoopregistratiesysteem op nahouden. Gelukkig is er goed nieuws. Inmiddels heeft een van onze cliënten naar aanleiding van een controle, een brief van de inspectie ondernemingen Zwolle ontvangen met de volgende tekst:

"Naar aanleiding van uw telefonisch verzoek bevestig ik hierbij, dat u ook na 1 januari 2002 gebruik kunt blijven maken van de forfaitaire regeling zoals die is opgenomen in artikel 16 van het uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968. Indien u echter wijzigingen aanbrengt in het verkoopregistratiesysteem waardoor het mogelijk wordt onderscheid te maken in de verkochte artikelen (consumpties), dan dient u over te gaan op de normale berekeningsmethode."

Met andere woorden: indien uw verkoopregistratiesysteem niet is/wordt gewijzigd, dan kunt u ook ná 1 januari 2002 de verkopen nog steeds berekenen, zoals voorheen, vanuit de inkoop.

Ton Kok

Wilt u ook een vraag voorleggen aan Ton? Gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van "Vraag aan Ton Kok".


Bijna zes miljoen mensen bij 'Oktoberfest'
Het befaamde Oktoberfest in het Zuid-Duitse München is dit jaar door bijna zes miljoen mensen bezocht. Dat waren er 400.000 meer dan een jaar eerder. In totaal zijn er 5,7 miljoen literpotten bier gedronken, circa een miljoen meer dan in 2001. Lees verder...

Van de Weerd feliciteert!

In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:

Restaurant Joffers, Hilversum
Na het Oranje Hotel in Leeuwarden en Restaurant De Nederlanden in Vreeland heeft de familie Bonnema ook hun derde 'kindje' Restaurant Joffers in Hilversum verkocht. Wij wensen de familie Bonnema veel succes met hun volgende avontuur!

Restaurant Zalencentrum De Beuk, Den Ham
Restaurant Zalencentrum De Beuk is een verhaal apart. De familie Daggert heeft na een jarenlange exploitatie de moed gevonden om hun bedrijf over te dragen aan René Derks en zijn vrouw. Derks kocht het bedrijf in samenwerking met Christophe Poiron van P&P Vastgoed en Bedrijfsovernames. Deze samenwerking belooft een mooie toekomst.

McDonald's, Zwolle-Zuid
mac.gifMcDonald's opent zeer binnenkort de deuren van haar vestiging op industrieterrein De Marslanden te Zwolle-Zuid. Dit is inmiddels de zesde locatie voor McDonald's waarbij Van de Weerd haar diensten heeft verleend. Every time a good time!


Nieuwe medewerkers

Onlangs hebben twee stagiairs de gelederen versterkt:

Nard Schrama

Nardduosite.jpg Nard, student aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden, is 9 september begonnen aan zijn tien maanden durende stage bij Van de Weerd Horecamakelaardij. Nard gaat zich gedurende zijn stage toeleggen op het verkooptraject. Hiertoe oriënteert hij zich binnen kantoor op het administratieve proces en loopt hij met onze makelaars mee in de buitendienst om zich te kunnen verdiepen in het vak.

Marjolijn Roepers
Marjolijnduosite.jpgIn tegenstelling tot Nard komt Marjolijn ons team versterken voor vijf maanden. Zij studeert aan de Hoge Hotelschool Maastricht en vervult binnen ons kantoor haar tweede stage. Marjolijn wil zich toeleggen op het taxeren van horeca-ondernemingen. Hiervoor is ons kantoor een ideale plek. Jaarlijks voert Van de Weerd Horecamakelaardij zo'n tweehonderd taxaties uit voor allerhande opdrachtgevers. Banken, verzekeraars, accountants en uiteraard kopers en verkopers van horecabedrijven mogen wij tot onze opdrachtgevers rekenen.


Jaarcongres Koninklijk Horeca Nederland

Dit jaar wordt het Jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland gehouden van 18 tot en met 19 november op diverse locaties in de gemeente Zwolle. Het congres heeft als thema: Geen Toerisme zonder Horeca. Er worden tijdens het congres diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunt u maandag 18 november deelnemen aan een stadswandeling door Zwolle en zetten 16 deelnemende restaurants 's avonds heerlijke amuses voor u klaar. Dinsdag 19 november wordt tijdens een forumdiscussie in de Nieuwe Buitensociëteit het thema : Geen Toerisme Zonder Horeca" belicht door verschillende sprekers waaronder Guido van woerkom, hoofddirecteur ANWB, die ook de Meeste Markante Horecaondernemer van Nederland bekend maakt. Het forum zal geleid worden door Gerrit van der Kooij, presentator bij de Tros.

Meer informatie over het Congres en voor eventuele aanmelding kunt u terecht op de site van Koninklijk Horeca Nederland: www.horeca.org     KHN.gif

 

Voor u geselecteerd:

Restaurant partycentrum zalen en partyshop. Uniek horecabedrijf, gelegen op een goede zichtlocatie aan de rand van een middelgrote stad in Noord-West Nederland. Het bedrijf blinkt uit door het bedrijfsconcept. Het is een zeer goed renderend veelzijdig horecabedrijf bestaande uit een restaurant met serre (105 zitplaatsen), aperitiefruimte met bar (50 zitplaatsen), drie zalen die zowel onderling als totaal gekoppeld geschikt zijn voor meerder doeleinden (200 personen), een partyshop (30 zitplaatsen), twee terrassen met in totaal 94 zitplaatsen, ruime ontvangsthal, toiletgroep en centrale keuken.

Restaurant, gelegen in een gevarieerd bosgebied in de Achterhoek. Karakteristiek pand met fraaie tuin met oude bomen en uitzicht over de landerijen. Het klassiek ingerichte restaurant heeft 90 zitplaatsen en een aperitiefruimte. Beide ruimten beschikken over een open haard. Perceelsgrootte 4.520 m2. Uitbreiding met hotelkamers of zaalaccommodatie mogelijk. Een ruime woning bevindt zich op de eerste verdieping.

horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, PRachtig Public Relations, Emazing en Ton Kok. Mocht uw adres door iemand anders dan uzelf in ons bestand terecht zijn gekomen, of wenst u om een andere reden niet langer berichten te ontvangen over Horecamakelaardij, taxaties en beleggingen, ga dan naar: uitschrijven. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog