Op vrijdag 8 oktober gaat bij veel horeca-gelegenheden de witte vlag uit. Het is de dag waarop honderden horecagelegenheden Feast for Peace vieren en zij een deel van hun dagomzet doneren aan War Child.
Van toprestaurant tot eetcafé, van bedrijfsrestaurant tot hotelketen; iedere deelnemer geeft zijn eigen invulling aan het landelijke evenement Feast for Peace. Wat denkt u van een speciaal Feast menu, of |
| een ludieke actie om zoveel mogelijk fooi voor War Child op te halen? De ene deelnemer biedt een kijkje in zijn gerenommeerde keuken, de ander organiseert een feestelijke kinderkookcursus. Voor zowel ondernemer als consument is deze dag een feest waar iedereen aan mee kan doen.
|
Op 3 september streden Grolsch, Bavaria en Heineken tijdens een traditionele zeilrace om de Van de Weerd Botterrace Cup. De dag begon al vroeg: om half negen zaten de genodigden aan het – stevige – schippersontbijt: eieren met spek. Een uur later vertrokken de botters richting het Ketelmeer. | Eenmaal op het grote water barstte de zinderende strijd los. Het schuim stond op de lippen van de brouwers, ze vochten om het hardst. Letterlijk probeerden ze elkaar de loef af te steken, maar Bavaria had de wind het hardst in de zeilen. Zij kwam na een spannende race enkele uren later als eerste over de ‘streep’. Ondanks de (gezonde) concurrentiestrijd overheerste gezelligheid. De zon straalde volop en na afloop was het dan ook de hoogste tijd voor een verfrissend biertje.
De race was een groot succes en een vervolg is al gepland. Misschien dat Interbrew volgende keer ook een poging waagt? |
Op maandag 25 oktober start in de Brabanthallen in Den Bosch de 40-ste Horeca Vakbeurs. Bijna 190 bedrijven zijn deze vier dagen aanwezig om zaken te doen met andere horecaondernemers en vertegenwoordigers, en om hun netwerk te vergroten.
Het evenement staat bekend als een gezellige, informatieve vakbeurs, die jaarlijks zo’n 35.000 tot 40.000 bezoekers trekt. In de Brabanthallen kunnen bezoekers genieten van verschillende competities, zoals de ‘Frikadellencontest’ en ‘de Zilveren Champignon’, een wedstrijd voor topkoks. U kunt de Horeca Vakbeurs van 25 tot en met 28 oktober dagelijks bezoeken van 14.00 uur tot 22.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.horecabeurs.com |
Hofman’s Bodega, Delft Dit bijzondere horecabedrijf met uniek café, aan de Spoorsingel te Delft, biedt plaats aan 48 gasten. Het café heeft een biljartzaal (74m²) en een serre (26m²); achter het pand ligt een groot terras voor 75 gasten. Boven het café bevindt zich een woonruimte, bestaande uit een woonkamer, open keuken, drie slaapkamers en een kantoor. Overname pand € 750.000,- k.k. en exploitatie € 75.000,-. Voor meer informatie belt u Bas Vanhijfte: 038 – 3328810.
Café Restaurant 't Eikeltje In een vrijstaand pand in een landelijke, toeristische omgeving in Overijssel, is café-restaurant ’t Eikeltje gevestigd. In het pand bevindt zich een recent verbouwde bedrijfswoning en een zaal. ’t Eikeltje beschikt over een royale eigen parkeerplaats en een kleine speeltuin. Op het grote terras, dat geopend is in het hoogseizoen, staat een afhaalgedeelte met ijsloket. Overname onroerende zaak en exploitatie? Vraag naar Pauline Hulsman!
Te Koop Aangeboden: een van de leukste hotelpensions van Drenthe. De eigenaar van hotelpension Triënte te Buinen, wil het rustiger aan gaan doen en is op zoek naar een waardige opvolger voor zijn goedlopende bedrijf. Het pension heeft 9 kamers, drie 4-persoons appartementen en een bedrijfswoning. Het pand ligt in een zeer toeristisch gebied. Voor meer informatie neemt u contact op met Koert van de Weerd. Restaurant Affiloir te Epe Dit restaurant, gelegen aan de rand van Epe, te midden van de Veluwse bossen, heeft een capaciteit van 60 couverts en een ruim terras. Bij het pand hoort een riante vrijstaande woning. Voor dit goed bekendstaande horecabedrijf zijn wij op zoek naar een ondernemer met ambitie, die de kwaliteiten bezit om het bedrijf verder uit te bouwen. Overname onroerend goed, inventaris en goodwill. Contactpersoon: Koert van de Weerd, telefoonnummer: 038-332 88 10. Voor meer informatie over het restaurant kijkt u op |
|
|
Gert van Lente van Van Lente & Partners is als horeca administratiekantoor verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.
Belastingvrije vergoeding voor bijzondere ziektekosten door werkgever
De PC-privé regeling mag dan afgeschaft zijn, de staatssecretaris van Financiën, de heer Wijn, introduceerde onlangs een kleine pleister op de wonde: vanaf heden kunnen werkgevers onder bepaalde voorwaarden de eigen bijdrage in de bijzondere ziektekosten van de werknemer belastingvrij vergoeden.
Bijzondere ziektekosten zijn kosten die niet worden gedekt door de Ziekenfondswet, ongeacht of de werknemer ziekenfonds verzekerd is of particulier. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze regel, is dat de bijzondere ziektekosten op de werknemer moeten drukken. Het mes snijdt aan twee kanten: de werknemer betaalt zijn vergoeding bruto en houdt dus meer over aan het eind van de maand. Voor de werkgever kan het een goedkope manier zijn van tegemoetkoming richting zijn werknemers. Staat u overigens als DGA zelf ook op de loonlijst, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat u ook van de regeling gebruik maakt.
Gert van Lente
Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van ‘Vraag aan Gert van Lente’. Ik help u graag verder. |
Wapen van Denekamp De heer Tibben, horecavastgoedbelegger, is per 1 oktober de nieuwe eigenaar van Hotel Restaurant Het Wapen van Denekamp. Koper en verkoper zijn op een prettige wijze tot overeenstemming gekomen over de overname van het bedrijf. We wensen beiden veel succes in de toekomst. Takens De familie Wagenvoord heeft één van haar bedrijven succesvol verkocht. Het in Balkbrug gevestigde Uitgaanscentrum Takens is op 1 oktober, via ons kantoor, overgedragen aan de familie Veer, voormalig eigenaar van Uitgaanscentrum Starlight in Nijkerk.
Het Hemelse Gerecht In Utrecht is onlangs restaurant Deeg geopend. Het pand, waarin voorheen restaurant Het Hemelse Gerecht zat, is grondig verbouwd. Arnold en Hanneke Meulenbeld, eigenaren van Café De Bastaard, zijn de nieuwe eigenaren van de bedrijfsexploitatie. Paul Westra en Hans Pieters van Staf Utrecht Vastgoed zijn kopers van het onroerend goed. |
|
|
Willem Slok Na 9 jaar trouwe dienst is het nu tijd voor het ondernemerschap. Per 28 oktober a.s. start Marieke Scharff met de exploitatie van ‘haar’ café Willem Slok. Hiermee heropent zij een van de oudste cafés van Utrecht. De idyllische Korte Koestraat, gelegen tegenover muziekcentrum Vredenburg, is de komende jaren het toneel van haar ‘kroegie’. Marieke, succes! |
De Liempdse Barrière Het alom bekende wegrestaurant langs de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven – De Liempdse Barrière – krijgt per 1 januari 2004 een andere eigenaar. Van de Weerd begeleidde de overdracht van de huidige exploitant de familie Van der Velden aan de heer Meulenberg. De heer Meulenberg is eveneens eigenaar van de Geffense Barrière, gelegen langs de A50. Wij wensen beiden veel succes. |
| Hotel Restaurant De Scheperskamp De familie Hegger verkocht haar levenswerk aan de heer Ten Cate. Dit prachtige hotelbedrijf, gelegen op een unieke locatie in Lochem, zal per 1 januari eigendom zijn van de ervaren horeca-ondernemer. Ten Cate heeft veel ervaring in de horecabranche. We zijn er dan ook van overtuigd dat het hotel-restaurant in goede handen is gevallen. |
|
Vragen, opmerkingen, suggesties? Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier. |
|
|
|
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Horecamakelaar Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, communicatiebureau prachtig, Emazing , de Utrechtse Juristen Groep en Van Lente & Partners Horeca Administratiekantoor. Meer over horecamakelaardij, koop horeca, horecapand taxaties en beleggingen, ga dan naar: Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. | |
|
|