Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij MAART 2005 NR 18 JAARGANG 4
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
voorwoord

Het is lente! Een nieuw seizoen met nieuwe kansen is aangebroken. Wij hebben dan ook weer veel nieuws. Zo stellen wij u op de hoogte van nieuw leven, introduceren we een nieuwe magazine en legt Gert van Lente een nieuwe wet uit. Wij bekijken ‘ondernemen’ vanuit een nieuwe invalshoek, en natuurlijk, zoals u van ons gewend bent, vindt u in deze Horecatern weer een heleboel nieuw aangeboden objecten.

Veel plezier met deze nieuwe Horecatern!

Bas1.jpg

 

 

 

Bas Vanhijfte


hoera! een dochter!

Onze makelaar/ taxateur onroerende zaken, Pauline Hulsman, is op 9 februari 2005 bevallen van een dochtertje. Haar naam is Helen. Wij wensen Pauline en haar man Herbert heel veel plezier, succes en nachtrust toe! Helen2.jpg 


nieuw horecatijdschrift: hmn magazine

Horecamakelaars Nederland brengt vanaf maart zes keer per jaar een geheel nieuw horecatijdschrift op de markt: HMN Magazine. Voortaan leest u iedere twee maanden alle ins en outs van de horecamakelaardij in deze spraakmakende uitgaven. Het eerste nummer besteedt aandacht aan onder meer ‘de factor goodwill’, ‘de verdwijning van het dorpscafé’ en ‘het geheim van Lynchburg’. Bovendien vindt u het grootste aanbod horecabedrijven ooit in één blad verzameld.

 HMN magazine2.3.jpg

HMN Magazine is een initiatief van HMN, de samenwerkende horeca- en bedrijfsmakelaars. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden wij u met HMN Magazine inzicht in een groot deel van de in Nederland aangeboden objecten.

HMN Magazine nog niet ontvangen maar wel interesse? Meld u aan door een mail met uw naam, adres, woonplaats, eventueel bedrijfsnaam en functie, te sturen naar horeca@vdweerd.nl o.v.v. Aanvraag HMN Magazine.

 

Vraag het van lente & partners

Gert van Lente van Van Lente & Partners is als horeca-administratiekantoor verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?

Sinds 1 januari 2005 is de Wet Inkomstenbelasting op verzoek van het ministerie van Financiën vereenvoudigd. Door deze verandering zijn veel werkplekken thuis, die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt, niet meer fiscaal aftrekbaar. Zo kan het zijn dat die zolderkamer of die tot kantoor omgebouwde garage weer onder de ‘eigenwoningregeling’ valt, met alle financiële gevolgen van dien. In dat geval vindt er een bijtelling op het inkomen plaats over de waarde van de gehele woning. Iets om goed in de gaten te houden. Maar wanneer is er precies sprake van een fiscale werkruimte? Ik zet de feiten voor u op een rijtje.

Criteria
Een werkruimte is voortaan alleen een fiscale werkruimte als deze voldoet aan twee eisen: het zelfstandigheidcriterium en het inkomenscriterium.
▲Het zelfstandigheidcriterium houdt in dat de ruimte een zelfstandig onderdeel is van de eigen woning. De oppervlakte of de grootte van de ruimte spelen geen rol. Zelfstandigheid blijkt bijvoorbeeld uit een eigen op- of ingang van de werkruimte, de afsluitbaarheid daarvan, eigen sanitaire voorzieningen (een ‘natte’ hoek) en de mogelijke verhuurbaarheid van de ruimte aan een willekeurige derde. Door deze eis zal in de meeste gevallen een zolderkamer of een slaapkamer, die is ingericht als werkplek, geen fiscale werkruimte meer zijn.
▲Om te zien of aan het inkomenscriterium wordt voldaan, maakt u eerst onderscheid tussen de situatie waarin er wél ergens anders nog een werkruimte is, of juist niet. U voldoet aan het inkomenscriterium wanneer u - in beide gevallen - tenminste zeventig procent van het inkomen in of vanuit de werkruimte thuis verwerft. Als u niet over een bedrijfsruimte elders beschikt, eist de wet bovendien dat dertig procent van het inkomen verdiend wordt door fysiek aanwezig te zijn in de werkruimte. Voldoet u daar niet aan, dan is er geen sprake van een fiscale werkruimte en dan geldt de hoofdregel: toepassing van de eigenwoningregeling.

Naast een enkel voordeel kent de nieuwe regeling vooral nadelen. “Leuker kunnen wij het niet maken, wel moeilijker”, blijkt weer van toepassing te zijn. Het is voor u van groot belang u goed te laten voorlichten. Een CB-adviseur kan u daar uitstekend bij helpen!

Gert van Lente

Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van ‘Vraag aan Gert van Lente’. Ik help u graag verder.


van de weerd feliciteert!

Lunchroom ExpresZó te Oosterwolde
Sinds 1 februari 2005 is de heer Sieders de nieuwe trotse huurder van Lunchroom ExpresZó te Oosterwolde. Symen Bouma begeleidde de overdracht van de voormalig exploitant, de heer Brouwer, aan de heer Sieders. Wij wensen beiden veel succes in de toekomst.

Café Ledig Erf te Utrecht
Na een lange voorbereiding is per 1 februari Café Ledig Erf in Utrecht overgedragen aan de nieuwe eigenaren, Edie Renes en Anna-liisa Toivonen. Zij hebben grondig verbouwd, en het café helemaal naar hun zin gemaakt. 20 maart openden ze het vernieuwde café officieel. Wij wensen hen, en ook de verkopers Jacob en Marjolein, die begeleid werden door Bas Vanhijfte, veel succes in de toekomst!

Hotel Grand Café Riche
Na ruim twee jaar werd Hotel Grand Café Riche in Boxmeer overgedragen aan Maeselandt, een lokale projectontwikkelaar. Wij wensen de heer Van der Rijdt veel plezier met zijn herwonnen vrije tijd.

Lunchroom De Poort van Assen
Mevrouw Briggeman en de heer Slûter verkochten op 28 februari van dit jaar Lunchroom De Poort van Assen aan de heer Berends. Symen Bouma begeleidde de overdracht van de oud-exploitanten. Voor allen de beste wensen en succes!

Hotel Café Restaurant Het Zwarte Water                                     
Op 1 maart werd in Genemuiden Hotel Café Restaurant Het Zwarte Water overgedragen. Van de Weerd Horecamakelaardij begeleidde de koper, de heer Timmerman, bij de aankoop van het object. Wij wensen hem veel succes bij de verbouwing en voortzetting van de exploitatie.

Wij wensen u allemaal veel succes en geluk met uw nieuwe onderneming!


waarom vrouwen niet failliet gaan

Of de strijd tussen mannen en vrouwen ooit ophoudt is te betwijfelen. Beide seksen zijn overtuigd van hun eigen kwaliteiten. Maar mannen kunnen meer leren van vrouwen dan ze vaak denken. Vrouwelijke ondernemers, zo blijkt uit cijfers, gaan bijvoorbeeld veel minder vaak failliet. Bovendien zijn vrouwen socialer. Zo sociaal dat ze aan mannelijke ondernemers tien gratis lessen weggeven. 16_11duo.JPG 

Klik hier om het hele artikel, met de tien ondernemerstips van de dames, te lezen.


van de weerd selecteert

Eetcafé Aangenaam te Zwolle
Het in een hoekpand gevestigd café ligt aan het Bethlehemkerkplein, een sfeervol uitgaansplein in het hart van Zwolle. In het eetcafé kunnen maximaal 50 personen aan tafel en aan de bar lunchen, dineren en borrelen. Uiteraard temidden van een aangename sfeer. Het ruime terras biedt plaats aan 40 personen. Op zondagmiddag is er regelmatig live muziek. Parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving voldoende aanwezig. De huurprijs voor het eetcafé bedraagt € 23.500,--  per jaar en het appartement  is te huur voor € 6.000,--  per jaar (beide excusief BTW). Overname exploitatie € 185.000,--

Restaurant Neeltje te Zwolle
De keuken van Neeltje verzorgt eten voor het restaurant Neeltje en de bijhorende cateringservice. Het sfeervolle Zwolse restaurant is gevestigd in een monumentaal pand (bouwjaar rond 1621), gelegen aan de Sassenstraat. De Sassenstraat ligt in het horecaconcentratiegebied van de stad. Voor het geven van recepties, borrels of andere feesten is de ruime vide zeer geschikt. Het restaurant beschikt bovendien over een uniek wijnconcept. Overname bedrijfspand, inventaris en goodwill. Vraagprijs € 989.000,--.
Ook is er mogelijkheid tot huren. De huurprijs bedraagt per jaar € 60.000,-- (excl. BTW).

Restaurant De Bottermarck in Kampen
Dit luxe restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand met vroeg 19e eeuwse lijstgevel. Het restaurant heeft een uitstekende ligging aan een sfeervol plein in het centrum van de stad Kampen. Het is een exclusief restaurant met een Nederlands / Belgische keuken en heeft de beschikking over 52 zitplaatsen. Dit is inclusief de zaal op de eerste etage, waar ruimte is voor circa 18 gasten. Op de 1e, 2e  en 3e verdieping bevindt zich een ruime woning met een dakterras. Overname bedrijfspand, inventaris en goodwill. Vraagprijs € 675.000,-- k.k.

Heeft u interesse in bovengenoemde objecten? Of wilt u, geheel vrijblijvend, meer informatie, neem dan contact op met: Bas Vanhijfte, telefoonnummer 038 - 332 88 10.

horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Horecamakelaar Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, communicatiebureau prachtig, Emazing , de Utrechtse Juristen Groep en Van Lente & Partners Horeca Administratiekantoor. Meer over horecamakelaardij, koop horeca, horecapand taxaties en beleggingen, ga dan naar: Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog