Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij SEPTEMBER 2003 NR 8 JAARGANG 2
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
Voorwoord

Voilà: alweer de achtste Horecatern! Wederom een editie boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressen bestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar http://www.vdweerd.nl/ en gebruik het inschrijfformulier.

Veel leesplezier!

Koert.jpg

Koert van de Weerd

PS: Mocht u een collega of relatie een plezier willen doen met Horecatern, aarzel dan niet en stuur deze elektronische nieuwsbrief door!


Van de Weerd-Select® is verbeterd!

Van de Weerd-Select®, uw digitale makelaar, is vernieuwd! Een jaar na lancering van onze digitale horecamatch-tool, hebben we - in samenwerking met enkele fervente gebruikers - Van de Weerd-Select® verbeterd. Inschrijven is bijvoorbeeld vereenvoudigd en de achterliggende software zoekt nu nog trefzekerder. Neem de proef op de som; surf naar www.vdweerd.nl, en neem een gratis proefabonnement! Wedden dat u uw match zo gevonden heeft?

 VDWSelect.gif

PS: Inschrijven verplicht u tot niets en uitschrijven kan natuurlijk altijd!


Vintastic!?

De maand september staat traditiegetrouw altijd sterk in het teken van wijn. Zo vindt onder meer de jaarlijkse Nationale Wijnweek plaats, georganiseerd door de Stichting Nationale Wijnweek. Komende week is het weer zover en kunnen wijnliefhebbers overal in Nederland hun lol op door wijn te kopen, te laten taxeren én... te proeven!


Niasstraat
Al weer twee weken geleden openden we de deuren van onze nieuwe vestiging Utrecht! Het pand is inmiddels bijna helemaal ingericht, de computers draaien op volle toeren en het koffiezetapparaat staat elke ochtend te pruttelen! Wilt u de sfeer (en de koffie) eens komen proeven? Dan bent u natuurlijk van harte welkom! 

Noteer onze gegevens (en telefoonnummer) vast in uw adresboek:

                domtoreNiasstraat1.gif

Van de Weerd Horecamakelaardij
Niasstraat 1
3531 WR Utrecht
tel: 030 - 291 98 50
fax: 030 - 291 98 51
e-mail: horeca@vdweerd.nl

Wij zien uit naar uw telefoontje!

 

Tip van Ton

Ton Kok is als Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

Tijdelijk personeel kan goedkoper

Werkt u regelmatig met tijdelijk personeel? Dan moet u - vanaf eind 2002 - deze personeelsleden een even hoog salaris bieden als uw vaste werknemers. Ook vakantiedagen, eindejaarsuitkeringen en pensioensvoorzieningen mogen niet meer verschillen. Sinds de nieuwe regelgeving van kracht is gegaan, is er - afgezien van de werktijden - daarmee in feite niet langer verschil tussen tijdelijke werknemers (m.u.v. uitzendkrachten) en vaste arbeidskrachten.

Met de regeling verwerft het tijdelijk personeel een stevige positie in het bedrijf. Door een pensioen op te bouwen bindt het personeelslid zich daarbij sneller aan de organisatie. Ook de bij elkaar gespaarde vakantiedagen zijn een reden om langer bij het bedrijf te blijven werken. Maar, verschil moet er zijn: de tijdelijke arbeidskracht mag geen aanspraak maken op extra scholing (tenzij strikt noodzakelijk) en ook extra verlofdagen behoren niet zonder meer tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Uitzonderingsclausule 
Wat nu te doen als u zich niet kunt vinden in de nieuwe regelgeving? Dan kunt u gebruikmaken van de zogenaamde uitzonderingsclausule. Deze treedt in werking als werkgever én werknemer allebei aan kunnen tonen dat het van zakelijk belang is om de wet in hun geval niet door te voeren. Zeker in de huidige economische tijden kan deze clausule uitkomst bieden om de financiële druk op de organisatie wat te verlichten.

Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.

Ton Kok


Kamers vrij

2003 is geen topjaar voor de Nederlandse hotellerie. Dit blijkt uit het 'HOSTA 2003' rapport van adviesbureau Horwath Consulting. De gemiddelde bezettingsgraad komt in 2003 uit op 67%, terwijl dit in 2002 nog 71% was. En de gemiddelde kameropbrengst daalt van 114 euro naar 101 euro. Belangrijke oorzaken voor deze resultaten zijn de economische recessie, oorlog in Irak en SARS-epidemie. Gelukkig zijn de hoteliers over 2004 optimistischer. Zij verwachten dat zowel de bezettingsgraad als de gemiddelde kameropbrengst dan weer stijgen. Meer informatie vindt u op www.horwath.nl.


Van de Weerd feliciteert...

Erna en Gerard Boschloo met de verkoop van restaurant 'De Kranenkamp' in Schalkhaar. We wensen beiden veel plezier en ongoing succes met het Diepenveense 'Het Hof van Salland'.  HofvanSalland1.gif

manzano1.gif

Voor de heer P.J. Boom verkochten wij onlangs tapasrestaurant Manzano (Spaans voor appelboom). Het bedrijf, gevestigd aan de Rozengracht te Amsterdam, is nu in handen van Dobson & Uzcudun. Deze organisatie exploiteert inmiddels 15 bekende restaurants in de hoofdstad. Wij wensen Peter Boom veel plezier met de invulling van zijn vrije tijd, en Dobson & Uzcudun natuurlijk veel succes met hun nieuwe aanwinst!


One-hundred-and...twenty-eight???

Inderdaad, dit keer gooide Barney bewust géén one-hundred-and-eighty! Want het boek 'Mosseltijd, de verrassend veelzijdige mossel' telt 128 pagina's. De eer aan Barney om dit boek te lanceren, door precies dat aantal pagina-nummers te gooien. Het  mosselen.gif
spektakel vond plaats in het Castellum Novum te Hilversum. TV-kok Lonny Gerungan mocht daarna van mosselexpert Gerard de Groot het eerste exemplaar ontvangen. Aansluitend presenteerde het drietal de eerste Neeltje Jans-hangmosselen van het seizoen.

Het boek staat vol recepten van onder meer 53 restaurants (die afgelopen juni hebben deelgenomen aan de mosselroute) én verschillende topkoks uit België en Nederland.

Echte mosselliefhebber?
Bestel dan het boek 'Mosseltijd, de verrassend veelzijdige mossel' - exclusief bij Van de Weerd - voor maar 25,00 euro i.p.v. de boekhandelprijs van 27,50 euro! Na bestelling heeft u het boek binnen enkele dagen in huis.
De verzendkosten (t.w.v. 2,00 euro) nemen wij voor onze rekening. Maak bovenstaand bedrag over op:

Banknummer: 85.15.52.234
T.n.v.: Van de Weerd Horecamakelaardij  te IJsselmuiden
O.v.v.: 'Mosselboek'
Vergeet niet uw naam en adres erbij te vermelden!


Voor u geselecteerd:

Koloniaal Curaçao!
Aangeboden: een schitterend koloniaal Hotel - Restaurant in het centrum van Willemstad (Punda). Het prachtige, net gebouwde complex beschikt over 43 kamers en is gewaardeerd met 3 sterren. Het stadsdeel Punda is het oude handelscentrum van Willemstad, dat nu vooral bekend staat als een florerend centrum met veel winkels. Bent u de nieuwe trekpleister van dit gebied? Vlieg dan vandaag nog naar www.vdweerd.nl en maak van dit hotel een succes! (Overname bedrijfspand, nieuw te starten exploitatie). Meer informatie? Neem contact op met Koert van de Weerd.

Den Haag
Voor een modern, goed ingericht horecabedrijf aan een schitterend plein in het hart van Den Haag, zoeken wij per direct een serieuze, enthousiaste overnamekandidaat.(Overname inventaris en goodwill, huur bedrijfspand). Voor meer informatie neemt u contact op met Bas Vanhijfte.

Charmeur!
Aangeboden: een charmant en huiselijk Hotel - Restaurant, gevestigd in het historische stadscentrum van een middelgrote gemeente in de provincie Utrecht. Het Frans georiënteerde restaurant beschikt over circa 55 zitplaatsen, de feestruimte ernaast biedt plaats aan 60 man. Alle luxe hotelkamers zijn voorzien van douche / bad / toilet, TV en telefoon. Pas getrouwde stellen zijn welkom in de bruidssuite. Bij het Hotel - Restaurant is verder nog een bedrijfswoning aanwezig. (Overname inventaris en goodwill, huur bedrijfspand). Meer weten? Neem contact op met Bas Vanhijfte

horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, PRachtig Public Relations, Emazing en Ton Kok. Mocht uw adres door iemand anders dan uzelf in ons bestand terecht zijn gekomen, of wenst u om een andere reden niet langer berichten te ontvangen over Horecamakelaardij, taxaties en beleggingen, ga dan naar: uitschrijven. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog