Energielabels

Voldoet uw onderneming al aan de wetgeving over energielabels?

Energielabels

Sinds 1 januari 2015 zijn horecaondernemingen verplicht om energielabels te hebben bij de aan- en verkoop van hun bedrijfspand. Heeft u nog geen definitief energielabel aangevraagd? Dan loopt u het risico om boetes tot ruim 20.000 euro te ontvangen. In tegenstelling tot particuliere woningeigenaren ontvangt u geen waarschuwingsbrief. Voorkom dus boetes en voldoe aan de geldende regels.

Wat zijn energielabels?

Energielabels geven aan hoe energiezuinig uw horecapand is. De classificatie loopt van de letters A tot en met G. Bij A is uw pand zeer energiezuinig, terwijl u veel extra stookkosten heeft als uw pand label G krijgt. Het label hangt voornamelijk af van de isolatie van uw pand en de zuinigheid van uw installaties voor warm water, verwarming en ventilatie. Hoe beter dit is geregeld, hoe hoger het label.

Wetgeving

De wet- en regelgeving is gebaseerd op de Energie Performance of Buildings Directive (EPBD). Dit is een Europese richtlijn die landen in de EU verplicht om maatregelen te nemen om de energieprestaties van gebouwen beter te maken. De regels zijn vastgelegd in de Woningwet, het Besluit energieprestatie gebouwen en de Regeling energieprestatie gebouwen.

Voor uw is het belangrijk om het volgende te onthouden:

  • Zorg dat u een definitief energielabel heeft voor uw pand;
  • Controleer bij de aankoop van een horecapand of het label daar ook definitief is gemaakt;
  • Ondernemingen groter dan 250 m2 moeten labels verplicht zichtbaar ophangen voor hun bezoekers.

Energielabel definitief maken

Wilt u uw energielabel definitief maken? Neem dan contact op met Van de Weerd Energielabels. Zij zijn in Nederland het eerste bedrijf dat is gespecialiseerd voor het toekennen, aan- en afmelden van energielabels voor de horeca. Van de Weerd Energielabels is gecertificeerd om dit uit te voeren. Neem contact op en vraag nu een energielabel aan voor uw horecaonderneming.

Laat van u horen

Schoolplein 7
3581 PX Utrecht
tel: 030 234 5080