Taxatie horecabedrijf

Maak gefundeerde beslissingen op basis van het taxatierapport

Taxatie van uw horecabedrijf

Wat is uw horecabedrijf waard? Dat is een lastige vraag. Wat kunt u vragen als u uw gehele bedrijf of bepaalde onderdelen verkoopt? Of stel dat u wilt uitbreiden, hoe weet u dan zeker dat u niet te veel betaalt voor een horecabedrijf dat er op het oog goed uitziet? Een horecamakelaar begeleidt u met de aan- of verkoop van uw horecabedrijf en levert een duidelijk onderbouwd taxatierapport waarop u uw definitieve keuze kunt baseren.

Taxatie van horecabedrijf

Bij de taxatie van een horecabedrijf zijn verschillende onderdelen van belang. Wat zijn de mogelijkheden van de onderneming? Wat is het bedrijfsconcept? Wat is de bouwkundige staat van het pand? Welke exploitatiemogelijkheden biedt de gemeente op deze locatie? Wat is de huidige financiële staat en verwachting van de onderneming? En is de markt gunstig om op dit moment een risicovolle investering te doen? Tijdens de taxatie worden deze punten en meer goed onderzocht, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Taxatie van onroerend goed

Een belangrijk onderdeel van de aankoop of overname is de taxatie van het onroerend goed. Tijdens de taxatie kijken wij naar de marktwaarde van de horecabedrijfspanden, maar ook of er een verbouwing nodig is, welke waarde het perceel heeft en wat eventueel de gedwongen onderhandse verkoopwaarde is. Wilt u liever geen pand kopen, maar huren? Dan krijgt u een advies over de taxatiewaarde voor de verhuur van het pand.

Bedrijfsexploitatie

Gaat het u niet alleen om het pand, maar koopt of verkoopt u het gehele bedrijf? Dan is het bij de taxatie van belang om dieper in te duiken op het bedrijf. Wat is de marktwaarde van het bedrijf zelf? Hoe staat het met de klandizie en omzet? Toont de huidige eigenaar goodwill zodat de nieuwe eigenaar de oude klanten kan behouden na overname? Daarnaast kijkt de taxateur ook naar de waarde van de huidige inventaris.

Totaalplaatje

Een horecaonderneming overnemen of verkopen is een gedurfde onderneming. Het taxatierapport helpt u om gefundeerde keuzes te maken. Bent u benieuwd wat een horecamakelaar voor u kan betekenen? Dan verwijzen we u graag door naar Van de Weerd Horecamakelaars, marktleider én expert in uw branche.

Laat van u horen

Schoolplein 7
3581 PX Utrecht
tel: 030 234 5080